Nieuwbouw De Jonkvrouw te Geldrop

Van bouwcombinatie De Jonkvrouw (Huybregts en Relou bouw + Strukton) hebben wij opdracht gekregen voor het leveren en monteren van diverse staalwerken voor dit nieuwbouw project. Een omvangrijk werk met veel verschillende disciplines.
De Jonkvrouw bestaat uit 3 verschillende woonblokken, verdeeld over meerdere bouwlagen.

De werkzaamheden voor Metaalbouw Vloet bestaan onder andere uit:

  • Circa 35 ton constructie staal voor de ruwbouw van de verschillende bouwdelen.
  • Circa 1250 strekkende meter hekwerken.
  • Circa 100 meter aanrijd beveiligingen.
  • Divers bouwkundig staal benodigd voor de bevestiging van kozijnen, gevelpanelen, betonvloeren en plafonds.
  • 2 trapconstructies, met daarin verwerkt 8 stalen trappen met bijbehorende hekwerken.
  • Het compleet aanbrengen van een brandwerende glazen brandwand. Deze wand is 200 meter lang, circa 3 meter hoog, inclusief het volledig beglazen van 2 trappenhuizen. Een en ander wordt uitgevoerd met een stalen achterconstructie waar wij stalen kozijnframes op gaan monteren. Deze kozijnframes worden gelast uitgevoerd, en bestaan uit speciaal ontwikkelde brandwerende glas-profielen. Het geheel dient als een veiligheidswand op de galerij van de woningen.

Metaalbouw Vloet heeft hiervan alles in opdracht, dus ook het leveren en monteren van al het glas, alsmede het brandveilig opleveren van het eindproduct.

Voor bouwdeel 3 zullen wij de complete achtergevel voorzien van een glazen wand. Dit houdt in dat wij zorg dragen voor het beglazen van de gehele achtergevel (over 4 verdiepingen), inclusief de horizontale en verticale stalen glasprofielen. Alles compleet inclusief engineering, montage en oplevering.

De engineering is inmiddels gestart, en de verwachting is dat de productie zal starten in maart.