Van tekentafel
tot oplevering

De diensten van Metaalbouw Vloet

Calculatie & ontwerp

Wij denken graag mee met onze klanten.

We kijken naar de verschillende mogelijkheden tot optimalisatie, uitvoering en scope van de omvang. In overleg kunnen onze constructeurs herberekeningen uitvoeren om te komen tot alternatieve uitvoeringswijzes om zodoende samen met de klant een slimme en efficiënte oplossing aan te kunnen bieden.

Samen met onze klanten willen wij ons, op een goede en (constructief) onderbouwde wijze onderscheiden van de rest van de markt om zodoende het werk te kunnen maken.

Engineering & projectleiding

Al onze projecten worden aangestuurd vanuit onze projectleiders.

De projectleiders begeleiden het project vanaf opdracht tot aan de montage. Dit omvat de volledige aansturing van de engineering, planning, montage- en stabiliteitsplannen en communicatie met de klanten.

Binnen Metaalbouw Vloet werken wij met onze eigen teken- en ontwerp systemen. Onze tekenaars zijn goed opgeleid, en hebben de constructieve basiskennis om te komen tot goede bouwkundige oplossingen. Daarnaast worden zij bijgestaan door een eigen constructeur die alle detail verbindingen rekenkundig onderbouwd, en rapportages opstelt voor de klant.

Wij hebben meerdere Tekla tekenstations. Hiermee worden 3D modellen gegenereerd (IFC/BIM) welke uitwisselbaar zijn met de klant en/of andere partijen. Vanuit deze tekensystemen worden onze machines CNC aangestuurd voor het zagen, boren, snijden en ponsen van de verschillende materialen.

Productie & montage

Metaalbouw Vloet heeft een moderne productiefaciliteit met een breed machinepark.

Al onze machines worden CNC aangestuurd vanuit ons tekenpakket. Wij werken onder andere met:

  • Plasma snijrobot
  • Boorstraat
  • Zaagstraat
  • Pons – knipmachines
  • Toogbanken

Al onze werkplekken hebben de beschikking over een eigen computersysteem voor het inlezen van de verschillende productie tekeningen.

In de aparte RVS- en aluminium afdeling hebben wij ook onze eigen zetterij. Wij kunnen platen knippen en zetten, in breedte tot maximaal 3000 mm.

Wij hanteren strikte registratie systemen ( in- en uitgangs controles, diverse controle systemen) vanwege ons CE-keurmerk welke op verzoek van de klant kan worden verstrekt.

Metaalbouw Vloet werkt met eigen montage teams. Altijd bestaande uit een eigen voorman met 2 monteurs. Afhankelijk van het project wordt er een montageplan opgesteld, welke altijd vooraf met de klant wordt overlegd.

Montage geschied altijd met eigen middelen. Metaalbouw Vloet heeft de beschikking over meerdere tele-kranen en eigen hoogwerkers. Hiermee kunnen wij altijd flexibel optreden en zijn wij niet afhankelijk van derde partijen.

De afgelopen jaren is veel ervaring opgedaan in het monteren van diverse bouwkundige elementen. Wij merken dat de opdrachtgever graag 1 partij op de bouwplaats heeft die de gehele ruwbouw kan monteren. Wij kunnen dit hele proces verzorgen, en zijn bekend met het monteren van:

  • Kanaalplaten
  • Breedplaten
  • betonwanden
  • Galerijen
  • HSB-elementen

Conservering

Trots op onze eigen spuiterij. Wij zijn onafhankelijk van andere partijen, waardoor wij levertijden altijd realiseren.

Wij kunnen het staal conserveren in zowel een 1 als 2-componenten lak. Daarnaast behoren afwijkende behandelingen (meerlaags/ brandwerende coating) zeker tot de mogelijkheden.

Het eventueel poedercoaten of verzinken van het staal wordt door ons uitgevoerd in samenwerking met onze vast leveranciers.

Benieuwd naar onze mogelijkheden?