Nieuwbouw Rijnvliet te Utrecht

Wij hebben onlangs de opdracht gekregen van Van Schijndel Bouwgroep voor de complete staalconstructie voor het project Rijnvliet te Utrecht. Project Rijnvliet is een groot wooncomplex in de wijk Leidsche Rijn te Utrecht. Het biedt plaats aan circa 200 woningen, verdeeld over 6 woonlagen.

Voor Metaalbouw Vloet zullen we werkzaamheden bestaan uit:

  • Leveren van circa 100 ton aan THQ-liggers voor het parkeerdek
  • Leveren van circa 120 ton staal voor de galerijen
  • Leveren van circa 20 ton staal voor de diverse trappenhuizen
  • Leveren van circa 10 ton bouwkundig staal voor ramen / deuren

Medio April zullen wij de productie gaan opstarten voor de samengestelde (THQ) liggers voor de binnentuin. Deze liggers worden op betonnen kolommen gemonteerd, en dragen de kanaalplaten van de binnentuin. Deze liggers worden samengesteld uit platen.

Als het parkeerdek gereed is, wordt begonnen met het opbouwen van de woonvleugels. T.p.v. de binnentuin worden, voor de woningen, galerijen gecreëerd. Op elke verdieping. Wij gaan hiervoor de ondersteunings-constructies maken en leveren. Deze bestaan uit zware kokerkolommen, met daaraan gemonteerd halve HEM-profielen waar de galerijen op afsteunen.

Wij zijn inmiddels gestart met het tekenwerk en naar verwachting zullen de 1e productie tekeningen eind maart klaar zijn.