Pivot Park – 2e Kantoorgebouw

Dura Vermeer |  Oss

Staalconstructie gemonteerd op beton- en kernwanden

De bouw op het Pivot Park gaat door. Met trots mogen wij vertellen dat we op 2 locaties aan het bouwen zijn op het Pivot Park. Terwijl we voor Heijmans in de afrondende fase zitten, moet de bouw voor Dura Vermeer op hetzelfde terrein nog beginnen. Dit kantoorgebouw is het tweede gebouw op het Pivot Park van Metaalbouw Vloet.

Het kantoorgebouw voor Dura Vermeer bestaat uit 9 verdiepingen van beton. De laatste verdieping – de dakverdieping – bestaat compleet uit een staalconstructie. Het doel van deze staalconstructie is bescherming bieden voor alle technische installaties die op het dak staan. Circa 80 ton zullen we voor dit project nodig hebben.

In dit project komen alle facetten die bij utiliteitsbouw komen kijken aan bod. Wat deze staalconstructie buitengewoon maakt is het feit dat we op een bijzondere hoogte aan het werk zijn. Deze staalconstructie zal op ongeveer 30 meter hoog gemonteerd moeten worden aan beton- en kernwanden. Wanneer we staal monteren op beton moeten we goed nadenken over de stabiliteit. Zeker nu deze staalconstructie ongeveer 30 meter hoog gemonteerd wordt. De stabiliteit realiseren wordt een mooie, maar uiteraard haalbare uitdaging. De montage van dit project zal begin oktober starten.

Een vergelijkbaar project

Lees ook meer over het nieuwbouwproject ‘Tijssen Handelsonderneming BV’ in Horst, waarbij wij samen met onze opdrachtgever O&T Real Estate BV het project succesvol gerealiseerd hebben.