Uitbreiding Gemeentehuis in Boxmeer

Uitbreiding Gemeentehuis  |  bouwbedrijf Van der Horst  |  Boxmeer

Metaalbouw Vloet bouwt mee aan de uitbreiding van het gemeentehuis in Boxmeer

In opdracht van bouwbedrijf Van der Horst bouwen wij mee aan de uitbreiding van het gemeentehuis in Boxmeer, gemeente Land van Cuijk. Met een indrukwekkende opdracht voor de engineering, fabricage en montage van de staalconstructie van deze uitbreiding, gaat Metaalbouw Vloet de uitdaging van dit complex project aan. Dit complex project vereist vakmanschap en innovatie.

De uitdaging voor Metaalbouw Vloet is groot. De opdracht omvat het creëren van gestapelde gelaste vakwerkspanten met afmetingen van 4 x 23 meter en gewichten variërend van 13 tot 17 ton. Dit staalwerk vergt niet alleen nauwkeurigheid in engineering, maar ook in fabricage en montage.

Het unieke aspect van dit project komt tot uiting in de gestapelde gelaste vakwerkspanten die in onze eigen spuithal worden vervaardigd. Met afmetingen die een precieze coördinatie vereisen, worden de spanten rechtop opgesteld. Hierdoor zijn we in staat om de spanten te behandelen met een brandwerende coating. Door de spanten rechtop te zetten – en de spanten niet gedraaid hoeven te worden – minimaliseren we de kans op beschadigingen.

Het zeer bewerkelijke staal vergt niet alleen een hoog niveau van technisch vakmanschap, maar ook een zorgvuldige planning voor het transport naar de bouwlocatie en de uiteindelijke montage van de spanten. Dit alles vormt een immense uitdaging waar het gehele team van Metaalbouw Vloet met vastberadenheid en expertise aan werkt.

Lossen in de spuithal en vakwerkspanten overeind zetten

Volgens de huidige planning worden de spanten voor de 1e en 2e verdieping direct na de carnavalsperiode gemonteerd. Tegelijkertijd draait de productie op volle toeren voor de spanten die de dakvloer zullen ondersteunen. Een logistieke puzzel van 180 ton staal, die nauwkeurig en efficiënt in 12 hijsbewegingen moet worden gemonteerd.

Deze immense opgave wordt aangegaan in nauwe samenwerking met bouwbedrijf Van der Horst. De synergie tussen beide partijen is niet alleen merkbaar, maar ook zichtbaar in de voortgang en het vakmanschap dat in elk detail van het project wordt geïnvesteerd.

Dit project, met zijn complexe staalconstructie, symboliseert niet alleen de technische bekwaamheid van Metaalbouw Vloet, maar ook de kracht van samenwerking. In goede harmonie en met een gezamenlijke trots zetten wij ons in voor de succesvolle voltooiing van de uitbreiding van het gemeentehuis in Boxmeer.

Metaalbouw Vloet kijkt met vertrouwen uit naar de volgende fasen van dit project en blijft toegewijd aan het leveren van vakmanschap dat een blijvende indruk zal achterlaten in de gemeente Land van Cuijk.

De eerste vakwerkspanten worden gemonteerd

De uitbreiding van het gemeentehuis in Boxmeer krijgt steeds meer vorm 

De bouw vanuit een ander perspectief 

Een vergelijkbaar project

Lees ook meer over het nieuwbouwproject ‘Inter-Iberica’ in Zeeland. Waarbij wij de complete staalconstructie van 275 ton hebben geleverd.