Zonnedak voor Byondis

Byondis |  Bouwbedrijf Berghege BV  | Nijmegen

Bijzondere luifel constructie met afwateringssysteem

Het realiseren van een luifel constructie is ons niet vreemd. Toch valt dit project binnen het werkterrein ‘specials’. Maar wat maakt deze luifel nu zo bijzonder?

Byondis is een bedrijf die moleculen creëren die ertoe doen in het leven van patiënten. Men noemt zichzelf: “Wetenschappelijk en zorgzaam, behendig en grondig, onafhankelijk en samenwerkend.” Voor dit biofarmaceutisch bedrijf mochten wij een luifel constructie bouwen. De luifel wordt geplaats voor een nieuw gebouw, die wij in 2022 gebouwd hebben. De luifel fungeert als entrée naar de portier lounge en is een compleet uitgevoerde dakconstructie met gezette profielen. Deze luifel constructie bestaat uit circa 20 ton staal.

Hoe 20 ton staal ook groen kan zijn

Het dak van deze luifel wordt volledig bedekt met zonnepanelen. In totaal komen er zo’n 162 zonnepanelen op het dak te liggen. Met deze zonnepanelen wekt Byondis ongeveer 58.320 kWh per jaar op. Met deze hoeveelheid stroom kun je ruim 450.000 uur tv kijken. Zo draagt deze luifel constructie bij aan een vermindering van elektriciteitsverbruik.

Gedurende de ontwikkeling van deze luifel maakten we gebruik van diverse expertises. Zo hebben we eerst een calculatie & ontwerp gemaakt. Toen het ontwerp voor de klant volledig naar wens was, kon de productie starten. Begin juli starten we met het monteren van de luifel en we verwachten eind juli dit project volledig gerealiseerd te hebben.

Wat maakt dit project bijzonder?

Naast dat het dak volledig bedekt is met zonnepanelen, hebben wij ook gewerkt aan een effectief afwateringssysteem. Wij hebben voor diverse andere projecten ook nagedacht over de afwateringssystemen en daarom hebben wij op dit gebied al enige ervaring. De belangrijkste punten van een afwateringssysteem is de waterdichtheid en het waterverloop. Door middel van een effectief afwateringssysteem wordt het water op de juiste manier afgevoerd.

Wellicht ook interessant

Lees ook meer over het nieuwbouwproject ‘Rodenborch College’ in Rosmalen, waarbij wij samen met onze opdrachtgever Burgland Bouw het project realiseren.