Opslaghal CNC Moerdijk 

Opslaghal CNC |  CNC Grondstoffen BV  | Moerdijk

Uitdagende Renovatie van Opslaghal CNC Moerdijk in Slechts 10 Weken

Metaalbouw Vloet is trots om aan te kondigen dat we halverwege maart zijn begonnen met de uitdagende renovatie van de opslaghal bij CNC in Moerdijk. Deze renovatie is essentieel vanwege de agressieve dampen die vrijkomen bij de mestverwerking, wat een volledige renovatie van de bestaande hal noodzakelijk maakte om een nieuwe lange levensduur te garanderen.

Als hoofdaannemer draagt Metaalbouw Vloet de volledige verantwoordelijkheid voor de uitvoering van dit complexe project. Het werken in een bestaande operationele omgeving brengt specifieke uitdagingen met zich mee. De opslaghal moet bereikbaar blijven voor de aanvoer van mest naar de afvoergoot aan de achterzijde, en de bestaande transportband in de hal moet operationeel blijven. Daarnaast is de bestaande bovenloopkraan opgevijzeld en opgevangen met behulp van zeecontainers.

Start met de sloop 

De werkzaamheden zijn half maart van start gegaan met de sloop van de bestaande staalconstructie, dak- en wandbeplating, inclusief bestaande gasbetonwanden. Begin april zijn de bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd, waaronder het versterken van de bestaande poeren en betonconsoles voor de nieuwe staalconstructie. 

Start van de opbouw

Vervolgens is de nieuwe staalconstructie gemonteerd op de nieuw ingeboorde verankeringen. Momenteel zijn we druk bezig met de (RVS) dak- en wandbeplating.

De renovatie is een enorme uitdaging op alle vlakken. Volgens de bouwvergunning hebben we een strikte vrijstelling van 10 weken om deze renovatie uit te voeren. Binnen deze termijn moet de gehele opbouw gereed zijn om verdere vrije uitstoot van de agressieve stoffen tegen te gaan.

We zijn vastbesloten om deze renovatie succesvol af te ronden binnen de gestelde termijn en de opslaghal van CNC een nieuw leven te geven. Blijf ons volgen voor meer updates over dit spannende project!

Wellicht ook interessant

Lees ook meer over het nieuwbouwproject ‘Rodenborch College’ in Rosmalen, waarbij wij samen met onze opdrachtgever Burgland Bouw het project realiseren.